информационный проект снижения вреда

Автор Тема: Близкий человек - наркоман. Можно ли,нужно ли и как ему помочь  (Прочитано 619660 раз)

Rei_Ayanami

Почитал последнюю страницу.
Я к родителям претензий не имею, у каждого свои слабости, все мы люди, но некоторые ебанутые выходки запомнились мне навсегда.
Ну и алкоголизм отца сыграл свою роль. Спасибо хоть, что работает и приносит деньги в семью.
А то мог бы и убежать как в некоторых семьях.
И к моим болячкам добавилась бы еще и нищета.
И вот как ему помочь если он себя даже зависимым не признает? Я про батю.

Суета сует, сказал Екклесиаст, суета сует, — все суета!
Что пользы человеку от всех трудов его, которыми трудится он под солнцем?
Род проходит, и род приходит, а земля пребывает во веки.

Kom

Молитвою.
Щира молитва це дуже рушійна сила!
Є ще варіанти, але то від лукавого.

Безумовна любов — єдина істина, все інше — ілюзія.

Апостол Фома

Молитвою.
Щира молитва це дуже рушійна сила! 

ага точно . также соблюдение  5-й заповеди будет очень хорошим подспорьем к молитве особенно к последним нескольким постам .
еще полстолетия назад к родителям в украине было очень почтительное отношение. мои предки на своих говорили на "вы"

довга залежність лікується дном

Сказали спасибо: Kom, Sergynyo787, Домовник, «Memento mori»

Домовник

А я в підвалах босяцьких ночував часто. Вони були як бункери. Коври, плитки, тєлєк відак і мажик. Всьо як у білих людей. Наркота само собою. Солома, трава, релаха, діма. Часто з кєнтами ночували там...а коли валив з дому то сам...
 З 13 років пішов по лезу бритви. Бандугрупування, кримінал, наркота... коротше одне зло. Закінчилось трьома з половиною усілка. Ну і тд.  :facepalm: :dntknw:

Я довше всього прожив в 16-17 років у ничці на підвалі Радужного масиву. Там був вінтовий притон. Теж диванчики, крісла, столики, під стіною загороджувальна дошка і там за нею по коліна нарко-сміття - баяни, фурмки, терки від сірників та інша пост-кухня... не здивуюсь якщо виявиться що з десяток юзерів форуму колись там бували. На тій ничці ще навіть мама мого однрго друга тусила в 90х , ширялася ділами. Потім мене звідти викурив тодішеій дільничний на прізвисько Фікса. Рідкісна мразь. Він міг шифрануть собі що джеймс бонд, чатувать наркоманів коло аптеки, піти слідом, швидше ліфту пішки піднятись по сходах і ломанутись з пістолетом в хату без запрошення і ордеру, набити тіпів пістиком по головах , щось розбити в хаті і піти далі... потім його паканули з мішком трави і звільнили з органів)))

Господи, дай мне спокойствие принять то, чего я не могу изменить, дай мне мужество изменить то, что я могу изменить. И дай мне мудрость отличить одно от другого

Сказали спасибо: Kom, Rei_Ayanami, «Memento mori»

«Memento mori»

Привет. Зависимым сначала нужно это доказать. И потом когда у человека это зерно прорастает и он признал что зависим можно ему помочь. Это трудно и гарантий нет. И зависимость это болезнь хроническая. В активном употреблении человек теряет себя и иногда для начала нужно насильно очистить его от ПАВ. А потом поддержка и любовь.

Будь прост беседуя с царями ,будь честен говоря с толпой , будь прям и тверд с врагами и друзьями пусть все в свой час считаются с тобой. Наполни смыслом каждое мгновение неуловимый бег часов и дней, тогда весь мир ты примешь во владенье тогда ты будешь человек.

Сказали спасибо: Домовник

мацанка

Привіт усім. Хочу попросити порад та, можливо, досвіду тих, хто стикався з подібним.

Мій партнер зараз проходить складний період. Він багато років (близько 10) вживав/вживає (не знаю навіть в якому часі використати це дієслово) амфетамін — але не для того щоб повисіти, як для того, щоб працювати на максимум і витримувати навантаження, бо на той час вйобувати за всіх було для нього необхідністю. За цей час він кілька разів намагався завʼязати, виходило десь на пів року, після чого знову починав вживати. Загалом він схильний до депресій, і зараз це теж дуже відчувається.

Кілька місяців тому він знову припинив вживання, і наразі йому дуже тяжко. Я знайшла для нього програму для рдужників і залежних від спідів, де видають метилфенідат. І він реально допомагав, вирівнював стан, давав відчуття стабільності, давав мотивацію і сили. Але довелося відмовитися через сильний головний біль, підозру на підвищення внутрішньочерепного тиску і ризик глаукоми (лікарі заборонили продовжувати).

Зараз у нього схема: бупрінол, лірика і кветирон. Лірику та кветирон він приймає трохи більше року, бупрінол — останні пару місяців. Наче все ок, на роботі та вдома нема великого навантаження, нічого поганого не відбувається, все в межах норми в житті. Але бачу, що постійно є емоційні гойдалки. То кілька днів відносно стабільний, то різкі спади, депресивні думки, відсутність мотивації. Часто каже, що без амфетаміну відчуває себе ніяким і що йому погано без швидких наркотиків. Плюс є фізіологічні моменти — тремор, головний біль.

Я дуже за нього хвилююся. Сама маю чималий досвід із заграванням з різними речовинами. Легше зрозуміти що в мені не було, ніж згадати всі ті речовини які я вжила за своє життя. Але залежність у мене не сформувалася, немає тяги і бажання впороться, тільки під час великого стресу (але вдається приборкати це бажання). Тому мені важко до кінця зрозуміти, що з ним відбувається. Чесно кажучи, іноді навіть думаю, що можливо є сенс у контрольованому вживанні, але розумію, що після багатьох років стажу це може тільки погіршити ситуацію.

Я намагаюся його підтримувати: заповнювати вільний час чимось цікавим, робити приємності, нагадую пити вітаміни і холін тощо. Але бачу, що цього мало. І мене дуже непокоять його думки про те, що хочеться знову впороться, і дуже непокоять його емоційні гойдалки.

Тому звертаюся сюди. Як ще підтримати людину в такому стані? Що реально може допомогти, а що — навпаки зайве? Буду вдячна за будь-які думки.

Poporomo

Я не спец по спидам, но говорят да, там очень долгое восстановление именно головы. Но знаю людей лично, которые после пару лет скоростей, солей выходили в трезвость и живут, да не с первого раза, но всё же. Но через центры с грамотным подходом. Скажу другое - Лирика! Аккуратней с ней. Там очень сильно она мозги паяет и может у него это все из-за лирики. Я когда пару лет сидел на лирике - так тоже сам себе диагнозы ставил, если где-то что заболело или кольнуло. А на самом деле это были лишь загоны от нее. Мой совет бросать лирику и в трезвость, не надеятся на чудо таблетку, которую выпьешь, и жизнь наладилась, искать мотивацию и топить! Ну если хочет жить!

Сказали спасибо: Кратоман, мацанка

Кратоман

Я не спец по спидам, но говорят да, там очень долгое восстановление именно головы. Но знаю людей лично, которые после пару лет скоростей, солей выходили в трезвость и живут, да не с первого раза, но всё же. Но через центры с грамотным подходом. Скажу другое - Лирика! Аккуратней с ней. Там очень сильно она мозги паяет и может у него это все из-за лирики. Я когда пару лет сидел на лирике - так тоже сам себе диагнозы ставил, если где-то что заболело или кольнуло. А на самом деле это были лишь загоны от нее. Мой совет бросать лирику и в трезвость, не надеятся на чудо таблетку, которую выпьешь, и жизнь наладилась, искать мотивацию и топить! Ну если хочет жить!
Я спец по спидам, бросить не проблема. Проблемы начинаются как бросил, зубы, другие органы, вес, социальная жизнь. 10 лет как бросил. Ток через время невыносимо скучно стало, залез на кратом..

Сказали спасибо: мацанка

izabella

Себе
Та кидай цього наркомана і забудь
Я в шоці, наглий тепіро наркоман пішов, йому цілодобово обслуговування як  в кращих домах
Англії та Парижу!
Боже… а нащо він вам? Честно, то муж? Скільки  разом
Ну тікать тіки  тік
Прямого єзать? Л

« Правка: 05 Сен 2025, 17:04:29 от izabella »

Сказали спасибо: Кратоман, ЖЭКа

мацанка

Чудово розумію, чого ви так кажете. Але в мене вже був великий досвід абʼюзивних стосунків, і я добре знаю, які сигнали мають насторожувати. Тут зовсім про інше. Він підтримує, дбає, заробляє гроші й не жлобиться їх витрачати на мене та на мою дитину. До малої теж ставиться дуже добре, а вона до нього тягнеться. Вдома не зривається, не поводиться як абʼюзер. Буває, може щось грубувате сказати, коли не в настрої після важкого робочого дня, але це досить рідко і ми завжди це обговорюємо. Знайомі дуже добре понад 15 років, а разом пів року. Досить добре знаю його колишніх і від них ніколи не чула нічого тривожного. Тобто, це не історія про спасітєльніцу та наркомана на обслуговуванні.

Але я розумію і усвідомлюю, що в нього чималий досвід вживання, хоч і відносно контрольованого, і розумію що амфетамін дуже крепко вклинився в його організм та метаболізм. Та й загалом він схильний до залежностей, тому мені важливо, щоб він не замінив одну залежність на іншу, як це часто буває і як я це бачила серед своїх друзів та знайомих, навпаки — щоб я могла його підтримати в тому, щоб не зірватися. Або щоб якщо вживав, то хоча б по празникам і міг потягти з цього стану прикола. Тим більше, що він і сам мені дуже багато дає, і я щиро хочу відповідати йому тим же.

Сказали спасибо: kibra

Poporomo

Если сильно захотеть, то всё у вас получится. Главная проблема сейчас я так понял это Лирика. Разберитесь в этой теме, это не чудо таблетка. Ненужно в таблетках искать опору, человеческий организм обладает всем, что бы восстановиться. Дисциплина и Бог вам в помощь!

izabella

Робиш йому приємності?
Поді за амфетаміном у лісопосадку бігаєш по утрам?

Ти вменяєма? Пришла просити поради, ти її отримала, за що взяла і кинулась
Де я казала про абьюзи? Тому що ти пішла в отріцалово, і 2 рази сказала це слово
Так яка порада тобі треба? Першочерговий пост бридко читати, а те, що амфетамін встроілся в його метаболізм тобі бреше, щоб далі вживати при тобі, топорне брехло
Скільки тобі років? У тебе дитина є, а ти до неї привела ці штани, дитині скільки? Вона думаєш не бачить мужика обдовбаного і як ти йому в одне місце дмухаєш? Цього кадра треба терміново відлучити від дитини, ти я ще раз кажу, не в  собі?(доречі від амфетаміну може бути психоз, а згодом параноя) і думаєш як ці штані якісно обслужити? Боже, які жінки наївні, вір далі що амфетамін влаштовується в метаболізм, тупо топорна брехня, фу, нащо він тобі? Обманщик, ти думаєш він тебе так намахує і при цьому любить? 
А що він там тобі таке багато дає такого?  Якщо він наркопєд амфетаміновий, амфетамін це бомжатина, де він робить і що він таке багато дає? Не вірю, такий чел ночами не спить мозги завжди змінені штучно, як він і що може давати та ще й багато?
Тобі подобається бути дурочкою?
Більше мужиків немає?
Ти його собі на шию сама посадила і обхажуєш, він пиздит про метаболізм щоб при цьому була відмазка і спокійно далі вживати при тобі а ти його жаліла і обхажувала, а на форум чому зайшла? І навіть на форум заходиш ти, а не він, тому що це проблема у тебе, розумієш, У ТЕБЕ

Одна Надія що ти ще юна, інакше це просто треш, дитині скільки?

Слідуючв проблема, це те шо в тебе в хаті водиться нелегальні речовини, і чуть що менти обшукають наприклад на вулиці, він провину буде на тебе
, в сумку тобі суне і скаже це вона, (а вага на кармані значить це твоє, вага в сумці твоє, вага в кармані твоя)пхати, або десь підставить. Ти знайома з покаранням за наркотики? 309, 307 ст

Ти в яких окулярах ходиш?

Сказали спасибо: ЖЭКа

ЖЭКа

Чудово розумію, чого ви так кажете. Але в мене вже був великий досвід абʼюзивних стосунків, і я добре знаю, які сигнали мають насторожувати. Тут зовсім про інше. Він підтримує, дбає, заробляє гроші й не жлобиться їх витрачати на мене та на мою дитину. До малої теж ставиться дуже добре, а вона до нього тягнеться. Вдома не зривається, не поводиться як абʼюзер. Буває, може щось грубувате сказати, коли не в настрої після важкого робочого дня, але це досить рідко і ми завжди це обговорюємо. Знайомі дуже добре понад 15 років, а разом пів року. Досить добре знаю його колишніх і від них ніколи не чула нічого тривожного. Тобто, це не історія про спасітєльніцу та наркомана на обслуговуванні.

Але я розумію і усвідомлюю, що в нього чималий досвід вживання, хоч і відносно контрольованого, і розумію що амфетамін дуже крепко вклинився в його організм та метаболізм. Та й загалом він схильний до залежностей, тому мені важливо, щоб він не замінив одну залежність на іншу, як це часто буває і як я це бачила серед своїх друзів та знайомих, навпаки — щоб я могла його підтримати в тому, щоб не зірватися. Або щоб якщо вживав, то хоча б по празникам і міг потягти з цього стану прикола. Тим більше, що він і сам мені дуже багато дає, і я щиро хочу відповідати йому тим же.
При чем здесь метаболизм?шо вы тамм курите,да живи а не деградировать будет, другое попробует,все ясно или живи с будущим деградированным,если не ,или,мужиков в округе нет?

« Правка: 05 Сен 2025, 19:07:24 от ЖЭКа »

izabella

Это инновационные исследования самого пидрулинового масика, теперь мы тоже знаем что принимать что б метаболизм работал

Сказали спасибо: ЖЭКа

ЖЭКа

Это инновационные исследования самого пидрулинового масика, теперь мы тоже знаем что принимать что б метаболизм работал
Та пусть живут пока он и ее не присадит,а так мне думается и будет,мы ж не с опеки

izabella

Если сильно захотеть, то всё у вас получится. Главная проблема сейчас я так понял это Лирика. Разберитесь в этой теме, это не чудо таблетка. Ненужно в таблетках искать опору, человеческий организм обладает всем, что бы восстановиться. Дисциплина и Бог вам в помощь!
Пидрулинщик мацанки? Шалун перелогинься
Женщинам не нужны нарики и молиться за них богу которого нет употребляя и наебывая женщину
Допобачення
О созе мечтаешь? Ах какая женщина мне б такую

Сказали спасибо: kibra, Poporomo

Poporomo

Ну круто, я лишь высказал своё мнение, увидел твоё

kibra

э

У тебя 2 варианта:
Ты начинаешь торчать с ним
Вы расстаетесь

Третьего не давно. Смирись и сделай осознанный выбор.
Если начнёшь с ним торчать, то ребенка мамке отдай

Человек это натянутый канат между обезьяной и искусственным интеллектом

izabella

Привіт усім. Хочу попросити порад та, можливо, досвіду тих, хто стикався з подібним.

Кілька місяців тому він знову припинив вживання, і наразі йому дуже тяжко. Я знайшла для нього програму для рдужників і залежних від спідів, де видають метилфенідат. І він реально допомагав, вирівнював стан, давав відчуття стабільності, давав мотивацію і сили. Але довелося відмовитися через сильний головний біль, підозру на підвищення внутрішньочерепного тиску і ризик глаукоми (лікарі заборонили продовжувати).

О госпади, вспомнилось:

«купи мамє лєкарств! да хай здохнєт уже!
та купі папє гроб! хай єщьо полєжит!»

Важно выгнать перед тем как «сдохнет», а то на бабло еще влетишь на похорон беззубого импотента всего больного
Зачем ты его вообще в дом притащила
Он для тебя какие романтические поступки делал? Ну хоть розу из хлеба нажевал?

« Правка: 06 Сен 2025, 07:47:31 от izabella »

izabella

Зачем ты его вообще в дом притащила, жить ему негде? Терпит он пока что б не сорваться, пока ему нужно сдержаться Иза какой то выгоды для себя, крик это уже насилие и абьюз, чего ждешь?
Он для тебя какие романтические поступки делал? Ну хоть розу из хлеба нажевал?
Чужому мужику даешь своего ребенка обнимать?  А на тебя не стоит?
Ты вменяемая такое творить?

Мій партнер зараз проходить складний період. Він багато років (близько 10) вживав/вживає (не знаю навіть в якому часі використати це дієслово) амфетамін — але не для того щоб повисіти, як для того, щоб працювати на максимум і витримувати навантаження, бо на той час вйобувати за всіх було для нього необхідністю.
А где он работал так тяжело за всех всех всех аж

10 лет?